Kultur

Aktivitets- og udstillingsdag på FRIHEDEN – det kommende byrum for fællesskaber på Østerbro i Nykøbing F

Foto: Guldborgsund Kommune

Børn og unge fra Østerbroskolen og Børnehuset Østerbro præsenterer sammen med en række kunstnere og kulturaktører både udstillinger, et græsplænemuseum og fælles aktiviteter, hvor besøgende kan male med FRIHEDENS farve, afgive et personligt naturløfte, lave naturrelieffer og meget andet.

Etableringen af byrummet FRIHEDEN på det grønne område ved siden af Østerbroskolen på Østerbro i Nykøbing F., venter lige om hjørnet. Derfor inviterer Guldborgsund Kommune til en fælles aktivitets- og informationsdag på FRIHEDEN onsdag den 15. juni kl. 13-16. Her kan alle interesserede høre om planerne for det fælles byrum og opleve en række udstillinger og workshops, der præsenterer nogle af de muligheder, som kunstnere, kulturaktører og lokalområdets børn og unge ser i det kommende byrum. 

Udstillinger og workshops med inspiration fra FRIHEDEN:

I maj og juni har kulturaktører og kunstnere samarbejdet med børn og unge fra Østerbroskolen og Børnehuset Østerbro. Formålet med projekterne har været at inspirere til mulige aktiviteter og fællesskaber i det kommende fælles byrum ud fra lokale børn og unges perspektiv. På dagen kan man møde Kulturfabrikken, Museum Lolland-Falster, Fuglsang Kunstmuseum samt kunstnerne Marika Seidler, Hartmut Stockter, Janne Malmros, Susanne Schmidt, Søren Lose og Thomas Seest, der sammen med lokalområdets børn og unge har arbejdet med udvalgte steder på FRIHEDEN. Fx har Kunstnerne Søren Lose og Thomas Seest sammen med valgfaget Håndværk og Design slået et slag for biodiversiteten og bygget flet- og kvashegn af bl.a. pil og poppel. Hegnet er placeret på stedet for FRIHEDENS kommende Stævningslund, hvor man fremover vil kunne bruge grene fra hurtigt voksende træer til et hegn, der kan fungere som naturligt skjul og læ for både dyr og mennesker. Med udgangspunkt i sankningsmetoder og FRIHEDENS Sankelund har Fuglsang Kunstmuseum, kunstner Janne Malmros og elever fra valgfaget i billedkunst arbejdet med planter fra området. De har blandt andet skabt flag, plakater og fliser samt en gul blæk lavet af rose, smørblomst og hyldeblomst som symbol på frihedens/FRIHEDENS farve.

På dagen kan man deltage i workshops for alle aldre, gå på opdagelse i den fælles udstilling – og blive inspireret til, hvad man kan foretage sig på fremtidens FRIHEDEN.

Projekterne er støttet ag Guldborgsund Kommune samt Slots- og Kulturstyrelsen. 

Mød arbejdsgruppen bag FRIHEDEN

På dagen kan man få en snak med arbejdsgruppen, der sammen med arkitekterne fra Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue står for færdigudviklingen af FRIHEDEN. Her kan man høre om de (næsten) færdige planer. Interesserede kan også høre om mulighederne for at bruge fx grejbanken og andre faciliteter i det kommende byrum.

Om FRIHEDEN  

FRIHEDEN er støttet af Guldborgsund Kommune, Realdania samt Lokale- og Anlægsfonden. FRIHEDEN er udviklet gennem en længere inddragelsesproces, og ved at anlægge et både naturpræget og socialt udendørs samlingsområde ønsker Guldborgsund Kommune at skabe et rum, der kan anvendes af både lokalområdets beboere, institutioner, foreninger mv.

Kommentarer