Erhverv

Bæredygtigt brændstof skal udvikles i Business Park Falster

Foto: Guldborgsund Kommune

Ny virksomhed flytter ind i erhvervsområdet Business Park Falster, der er placeret på Nordfalster ved afkørsel 43. 

Flere virksomheder er i øjeblikket i dialog om køb af arealer i erhvervsparken, og over de kommende måneder vil der ske en stor udvikling i området. Det glæder borgmesteren, der både hilser nye virksomheder og nye arbejdspladser velkommen. 

Business Park Falster åbnede i 2016 for virksomheder med brug for meget plads eller en god placering lige ved motorvejen, og flere virksomheder er i øjeblikket i dialog med kommunen om at flytte dertil. TK Energy har pr. 1. november overtaget en grund, og er nu i gang med at etablere sin virksomhed som producerer maskiner til produktion af brændstof på vedvarende energi. 

Bag virksomheden står Thomas Koch, som er administrerende direktør i TK Energy.  

”Jeg fik ideen til teknologien på en strand på Zanzibar, hvor jeg og min familie var på ferie. Her lovede jeg mine børn, nevøer og niecer, at jeg ville sørge for, at de en dag vil kunne komme ud at flyve uden at belaste miljøet. Det har jeg arbejdet med i en årrække, og nu er tiden kommet til at bevise, at det faktisk kan lade sig gøre i praksis. Derfor har jeg nu valgt at købe 30.000 m2 grund her på Nordfalster, så jeg kan få sat gang i mine planer” siger Thomas Koch, der netop har solgt en del af sin teknologi til Shell. 

Erhvervsområdet ved afkørsel 43 dækker et område på 60 ha hvoraf de 42 ha er til salg. Indtil videre er virksomhederne Burger King, BMS, Go´on og Falck etableret i businessparken, og nu kommer endnu en virksomhed til området, og opfører en udviklingsafdeling inden for Power-to-X med et maskinværksted på 4000 m2. 

”Jeg er meget glad for at byde endnu en virksomhed velkommen her i Guldborgsund. Vi oplever generelt en stigende interesse for vores grunde her ved afkørsel 43, og jeg ser det klart som en synlig effekt af det store Femern Belt byggeri, hvor adgangen til Europa nu kommer endnu tættere på. Området er jo placeret lige i smørhullet mellem Hamborg, Berlin og København, som kan nås inden for få timer” siger borgmester John Brædder.

Virksomheden TK Energy er i gang med at udvikle og demonstrere et Power-to-X anlæg, som kan producere 10 liter brændstof i timen baseret på at udvinde CO2 fra atmosfæren og 100% vedvarende energi. Anlægget skal ligge på den nye grund i Nr. Alslev. Målet er, at anlægget kan danne basis for storskalaanlæg i udlandet, der vil kunne producere op til 300 tons brændstof i timen til en literpris på omtrent 8 kr., og det vil blandt andet kunne bruges til flytrafik, så rejser kan foregå mere miljørigtigt.

”Vi arbejder for at blive en mere bæredygtig kommune, og har eksempelvis investeret i Bioøkonomisk Vækstcenter, der har som ambition at være centrum for grøn industri, så brændstof der er produceret på vedvarende energi lyder da rigtig spændende. Og så vil det da også glæde mig hvis virksomheden skaber nye arbejdspladser her i vores kommune” slutter borgmesteren.

I løbet af de næste par måneder starter TK Energy´s byggeri af maskinværkstedet.

Kommentarer