Nysted

Borgmester Simon Hansen flytter kontoret ud til borgerne

Borgmester Simon Hansen Foto: Guldborgsund Kommune

Borgerne skal have en let adgang til deres borgmester, mener Simon Hansen. Derfor rykker han nu kontoret ud af rådhuset én gang om måneden. Alle kan komme ind fra gaden og vende stort og småt uden en forudgående aftale. Første stop bliver i Nysted.

Hvis man som borger har en god idé, en udfordring, en bekymring eller et input til det politiske arbejde i Guldborgsund Kommune, bliver det nemmere at give budskabet videre til kommunens borgmester.

For nu rykker Simon Hansen sit kontor ud af rådhuset én gang om måneden. Første stop bliver i Nysted, hvor han onsdag den 21. september klokken 16-18 vil tage imod alle, der har lyst til en kop kaffe og en snak.

”Jeg tror, at mange mennesker har lyst til at tale med deres lokale politikere en gang i mellem. Det kan være, at de har lyst til at dele en god, lokal historie, eller måske er der noget, der går dem på, som de gerne vil vende med os ansigt til ansigt. Derfor har jeg besluttet at rykke mit kontor ud til borgerne én gang om måneden,” siger Simon Hansen.

Som borgmester har Simon Hansen også selv brug for input til sit arbejde, og derfor er dagen tilrettelagt sådan, at han om morgenen mødes med nogle af de erhvervsdrivende i Nysted. Derefter besøger han to forskellige kommunale arbejdspladser.

Han skal blandt andet besøge den udkørende hjemmepleje, hvor han skal med på plejebesøg for at tale med både medarbejderne og de ældre om deres hverdag. Og så slutter han af i Nysted Biograf-Teater med at holde åbent kontor for alle, der har lyst til at kigge forbi og få en uformel snak – en ad gangen. Han kan ikke sagsbehandle i konkrete sager, men han vil gerne høre, hvad alle har at sige og i det hele taget snakke om ideer, udfordringer, politik og hvad der ellers ligger hver enkelt på sinde.

”Jeg glæder mig til at flytte kontoret ud, og jeg håber, at rigtig mange borgere har tid og lyst til at komme forbi til åbent kontor i Nysted, så vi kan få nogle gode samtaler. Som sagt er intet for stort eller for småt, og jeg er sikker på, at det vil gøre mig væsentligt klogere på vores fælles kommune,” siger Simon Hansen.

Først åbne kontor bliver som nævnt i Nysted, onsdag den 21. september kl. 16-18 i Nysted Biograf-Teater, Jernbanegade 7.

Næste gang borgmester Simon Hansen rykker kontoret ud af rådhuset bliver tirsdag den 25. oktober, hvor han kommer til Sakskøbing.

Kommentarer