Sakskøbing

Efterlysning – dine billeder kan blive en del af et unikt kunstværk

På adressen Vestergade 18 i Sakskøbing skal opføres et unikt kunstværk i forbindelse med opførelsen af en sansehave. Foto: Guldborgsund Kommune

Har du gemt billeder eller gemmer du på gode historier om Vestergade 18 i Sakskøbing. Så kan dine minder blive en del af et unikt kunstværk, som du kan høre mere om til et arrangement 25. maj.

Sidste år købte Guldborgsund Kommune grunden Vestergade 18 i Sakskøbing. Her er huset blevet revet ned, og grunden skal nu forvandles til en sanselund, der skal give hele Sakskøbing et nyt sted til afslapning og fordybelse.  

I den forbindelse har kommunen tilknyttet en professionel billedkunstner til at skabe et kunstværk til stedet, og her kommer efterlysningen ind i billedet.

For kunstværket ønsker kunstneren bag, Søren Lose, at skabe ud fra Sakskøbingensernes erindringer om stedet.

Gamle minder skal frem i lyset

Derfor efterlyses nu billeder, gode historier, breve eller andet med tilknytning til Vestergade 18 eller området omkring. Startskuddet til kunstprojektet lyder torsdag 25. maj klokken 16.30 til 17.30 på grunden i Sakskøbing.

– Med alle gamle huse knytter der sig mange gode historier og minder. Dem vil jeg bringe frem i lyset, og derfor håber jeg, at mange har gemt materiale, som kan danne grundlag for det unikke kunstværk, som jeg skaber til grunden, siger Søren Lose.

– Hvordan det helt præcist skal foregå, vil jeg fortælle meget mere om på dagen, men medbring meget gerne kopier af billeder og breve, og så er jeg ellers klar med blokken, hvis nogle kommer med gode historier om stedet, oplyser kunstneren.

På dagen vil repræsentanter fra Guldborgsund Kommune også fortælle mere om, hvad der er af tanker bag udviklingen af Vestergade 18 fra nedrivningsgrund til sanselund.

– Vi har endnu ikke sat de afgørende streger på skitsen over, hvordan grunden vil komme til at se ud. Så det er ikke det, vi løfter sløret for denne dag. Men vi vil fortælle mere om den proces, der er i gang og om vores overordnede tanker med grunden, siger Maria Engsig Østergaard, projektleder for Sakskøbing Byrum, der er kommunens områdefornyelse, som begyndte i byen i 2021.

Har man ikke mulighed for at deltage på dagen 25. maj, kan man i stedet sende billeder, breve med videre til Søren Lose på mailadressen losesoren@gmail.com senest 1. juli.

Kommentarer