Samfund

Guldborgsund Kommune gør det nu muligt for endnu flere skoleelever at deltage i succesfuldt talentforløb

Foto: Guldborgsund Kommune

Børn og Skoleudvalget i Guldborgsund Kommune har besluttet at fortsætte det gode samarbejde med Akademiet for Talentfulde Unge, der tilbyder et halvandenårigt program til talentfulde elever i 6. klasse. Udvalget har desuden besluttet, at endnu flere skoleelever skal have mulighed for at deltage i talentforløbet efter sommerferien, hvor et nyt hold dannes.

I Guldborgsund Kommune skal talentfulde skoleelever, der savner faglige udfordringer, have mulighed for at udvikle og udnytte deres fulde potentiale.

Siden sommeren 2021 har Guldborgsund Kommune haft et samarbejde med Akademiet for Talentfulde Unge. Samarbejdet har drejet sig om forløbet ”Yngre Talenter”.

Forløbet er et halvandenårigt diplomprogram til talentfulde elever i 6. klasse, der har lysten og viljen til at lære mere ved siden af det daglige skolearbejde. Hele talentforløbet indeholder 12 undervisningsdage samt en team- og innovationsdag. Undervisningen foregår på nærliggende gymnasier og varetages af fagligt dygtige kandidatstuderende.

Gode erfaringer med talentforløb

Sidste år havde hver af Guldborgsund Kommunes 13 folkeskoler mulighed for at sende to elever afsted – med undtagelse af de fire største skoler (Sophieskolen, Nordbyskolen, Østerbroskolen og Sundskolen), der på grund af et større samlet elevantal, havde mulighed sende en ekstra elev afsted.

Størstedelen af alle skoler har været repræsenteret på talentforløbet, og elevernes evalueringer viser, at de har været meget tilfredse med både det faglige indhold og undervisningsformen.

På baggrund af disse gode erfaringer har Børn og Skoleudvalget besluttet at fremme talenter i kommunen yderligere. Udvalget ønsker mere fleksible optagelsesmuligheder og dermed et øget antal talenter. Udvalget ønsker dermed at styrke mulighederne for, at alle elever bliver så dygtige, som de kan og understøttes i at udfolde deres potentiale.

Optagelse på ”Yngre Talenter” går gennem elevens skole. Det er skolen, der i samråd med forældre og naturligvis eleven selv, indstiller interesserede elever til Yngre Talenter.

Jesper Blomberg, formand for Børn og Skoleudvalget i Guldborgsund Kommune, udtaler:

”I Guldborgsund Kommune arbejder vi målrettet med at skabe de bedst mulige rammer for vores børn og unge, så de kan blive den bedste udgave af sig selv. I udvalget mener vi derfor, at det er helt oplagt, at vi skaber mulighed for, at endnu flere af vores skoleelever, som er motiveret for at ville dygtiggøre sig yderligere, kan komme med på et talentforløb. Evalueringerne viser indtil nu, at der blandt eleverne har været meget stor tilfredshed med det faglige udbytte, og vi mener derfor i udvalget, at der er dokumentation for, at endnu flere af vores elever kan få gavn og glæde af talentforløbene, og samtidig er vi med til at understøtte, at endnu flere af vores elever udvikler og udnytter deres fulde potentialer,” siger Jesper Blomberg.

Eleverne skal i forbindelse med optag udfylde et ansøgningsskema, der via skolen returneres til Akademiet for Talentfulde Unge (ATU). ATU vurderer herefter ansøgningerne og giver eleverne direkte besked om optagelse.

Et forløb koster 4500 kroner per elev, og beløbet finansieres af en central pulje i Center for Børn & Læring.

Kommentarer