Revyskolen er kommet godt fra start
I september startede undervisningen af talentlinjens første hold på Guldborgsund Revyskole – to måneder henne i forløbet er både elever og den kunstneriske leder Flemming Krøll godt tilfredse med henholdsvis undervisningen og progressionen.
Der er helt stille inden fra musiksalen på Kulturforsyningen. Men det er blot en stakket frist. Stikker man hovedet ind i salen, ser man en række koncentrerede unge bænket på stole. De er netop ved at snakke programmet for aftenens undervisning igennem med dagens underviser, som denne gang er skuespiller Joy-Maria Frederiksen, som skal lære de unge skuespilelever om monologer og sketcharbejde. Kort tid efter går undervisningen for alvor i gang og der bliver øvet sketches og leveret monologer, der kan høres og mærkes.
De otte entusiastiske og talentfulde elever er godt i gang med deres revyforløb på talentlinjen på Kulturforsyningen på Danmarks første og eneste Revyskole. Selvom de blot er otte elever, er ingen kommet sovende til pladsen på holdet. Alle har været igennem en optagelsesprøve, og det er langt fra alle kandidater, der er kommet igennem nåleøjet. En tyve stykker har søgt optagelse på Guldborgsund Revyskole, men flere af dem havde ikke det, der skulle til for at komme ind. Kun ni er gået videre, hvoraf den ene er faldet fra, da afstanden simpelthen var for stor fra Jylland til Falster de to gange om ugen, holdet mødes og øver. Den kunstneriske leder af talentlinjen for revy og scenekunst Flemming Krøll er da også ganske tilfreds med holdet på de otte deltagere:
”Det er rigtig passende med otte, når man skal sætte en revy op. Rollerne skal fordeles og alle skal helst have lige meget tid på scenen”, fortæller manden, der selv har mere end 35 revyer bag sig. Han er heller ikke i tvivl om, at der er masser af talent gemt i eleverne:
”De er alle gjort af det rette stof og har krudtet i sig til at gøre det. De har hver især deres forcer og kan både bevæge sig på gulvet og levere deres replikker”, lyder det fra Flemming Krøll, der kan tilføje, at eleverne allerede har øvet med skuespiller Henrik Lykkegaard og Katrine Bonde Halby, der står for henholdsvis tekstproduktion og koreografi.
Entusiasmen er stor blandt eleverne
Og det er tydeligt, at samtlige elever gerne vil skuespillet og revy-genren. Efterhånden som aftenen skrider frem, lægger alle elever mere og mere af sig selv i rollerne med kyndig vejledning og gode råd fra Joy-Marie Frederiksen, der følger hver en sketch nøje og bryder ind undervejs. ”Opfind nogle gode grunde til at komme ind og gå ud igen”, lyder det fra dagens underviser.
De unge elever er da også ganske begejstrede for undervisningsforløbet:
”Jeg har lært vildt meget nyt her og det er super fedt at arbejde med revy frem for teater”, fortæller Rie fra København, som trods sine blot 17 år har spillet teater siden 2015. Hun drømmer om at komme ind på skuespillerskolen i København. Også Mette på 22 år fra Nykøbing F. kan tilslutte sig begejstringen:
”Det har været så fedt! Jeg er vild med, at vi har undervisere, der kommer så langt fra for at undervise os og at de er professionelle. Så ved man, at det er seriøst”, siger Mette, der også har masser af teatererfaring med i bagagen. Hun startede på musicallinjen på Talentskolen i Næstved som 14årig og har spillet teater på NørregadeTeatret i Maribo. Valget faldt dog på Guldborgsund Revyskole af en helt særlig årsag:
”Når jeg har været med i et teaterstykke, har jeg altid elsket, når folk griner. Det er så fedt at kunne få folk til at grine, så på den måde er revy-genren lige mig”, fortæller Mette, inden hun og Rie går tilbage til salen, hvor der venter et par times undervisning endnu.
Om Guldborgsund Revyskole
De otte unge udgør det første hold på Guldborgsund Revyskole. Revyskolen havde opstart i september 2021 og rundes hvert år af med en afsluttende revyforestilling til april foran et publikum. Selve uddannelsen er et 2årigt kunstnerisk grundkursus, hvor holdet mødes og øver ca. 2 gange om ugen. Undervejs bliver de undervist i forskellige teknikker af forskellige aktører inden for scenekunst. Foruden Joy-Maria Frederiksen, Henrik Lykkegaard, Katrine Bonde Halby og Flemming Krøll, modtager holdet også undervisning af Ole Rasmus Møller, Donald Andersen, Jørn Bonde og Mick Øgendahl.
Kommentarer