Nykøbing F

Royal Run kommer til Nykøbing Falster

Foto: Guldborgsund Kommune

Kongeligt besøg og motion danner rammerne for den helt store fællesskabsfest, når Nykøbing Falster er værtsby ved Royal Run 2023.

Nykøbing Falster er vært ved Royal Run, når verdens største royale motionsfest kommer til Lolland-Falster for første gang den 29. maj 2023.

”Vi glæder os rigtig meget til at skulle afholde Royal Run ’23 i Nykøbing Falster. Vi ser naturligvis frem til den store folkefest på dagen, men i høj grad også til alt det, der ligger før og efter, som handler om, at det er sjovt at bevæge sig, og at det er endnu sjovere at gøre det i fællesskab”, siger DGI’s administrerende direktør, Jens Otto Størup, der sidder i Royal Runs styregruppe.

Royal Run havde sidste år over 82.000 deltagere gennem de mange ruter fordelt over hele Danmark. I år kan tusindvis af deltagere se frem til at løbe og gå gennem Nykøbing Falsters gamle gader og langs Guldborg Sund. Borgmester i Guldborgsund Kommune, Simon Hansen, ser frem til det store event:

”Det bliver en kæmpe folkefest, hvor alle, der har lyst, kan deltage på den ene eller anden måde. Jeg er sikker på, at vores mange foreninger og lokale fællesskaber kommer til at byde ind med sjove og underholdende aktiviteter og masser af god familiehygge rundt om selve Royal Run. Sammen kommer vi til at lave en stor fest for alle, både deltagere og publikum. Jeg glæder mig allerede,” siger Simon Hansen.

Royal Run er et uformelt løb, hvor alle kan være med. Man bestemmer selv, om man vil løbe eller gå en af de tre distancer, som lyder på 1 mil (1,609 km), 5 km eller 10 km.

”Formatet til Royal Run er indbydende og inkluderende. De forskellige distancer kan gennemføres i løb eller i gang, hvilket åbner døren for alle, som ønsker at være med. Det er ikke nødvendigt, at konditallet er i top, eller at man er erfaren inden for idrætten. Det er et motionsevent, hvor alle kan komme ud og bevæge sig sammen med andre”, udtaler Ole K. Larsen, formand for Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget ved Guldborgsund Kommune.

Ruterne til Royal Run i Nykøbing Falster udvikles i samarbejde med Guldborgsund Triathlonklub.

”Vi er glade for, at kommunens fokus på bevægelse i hverdagen bliver kronet med så stort et arrangement, som alle kan deltage i. Vi glæder os naturligvis til samarbejdet, og vi ser frem til at være med til en motionsfest, hvor så mange mennesker kan komme ud og bevæge sig og have det sjovt sammen. Ikke kun på selve dagen, men også dagene op til og efter”, siger Thomas Urfeldt, formand i Guldborgsund Triathlonklub.

Tilmeldingen til Royal Run er åbnet og foregår via Royal Runs hjemmeside: Royalrun.dk

Om Royal Run

  • Royal Run afholdes 2. pinsedag, den 29. maj 2023
  • Royal Run ’23 finder sted i Herning, Aabenraa, Nyborg, Nykøbing Falster og København/Frederiksberg.
  • Royal Run ’22 blev afholdt 2. pinsedag i Aalborg, Aarhus, Kolding, Næstved og København/Frederiksberg. Her deltog 91.763.
  • Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af H.K.H. Kronprinsens 50-års fødselsdag.
  • Man kan løbe og gå distancerne One mile (1,6 km), 5 km og 10 km.
  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – som DIF og DGI står bag – og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.
  • Tilmelding og information: royalrun.dk

Om Bevæg dig for livet

Idræt og motion bidrager positivt til vores sundhed og trivsel, og derfor skal Danmark være verdens mest aktive nation. Det er visionen i den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie, som er indgået mellem Danmarks Idrætsforbund og DGI med støtte fra Nordea-fonden og TrygFonden. Foreløbigt er der indgået aftaler med 25 såkaldte visionskommuner, og mange konkrete initiativer er sat i søen inden for en lang række idrætsgrene. 

Kommentarer