Samfund

Udvalg vil høre skolernes visioner for at skabe den bedst mulige folkeskole

Børn, Familie og Uddannelsesudvalget ønsker en løbende dialog med Guldborgsund Kommunes folkeskoler omkring, hvordan der i fremtiden skabes en endnu bedre folkeskole for eleverne. Det skal ske gennem et tæt og konstruktivt samarbejde mellem udvalget, forvaltningen og folkeskolerne, hvor dialog og inddragelse er nøgleordene.

Hvert andet år er kommunalbestyrelsen i Guldborgsund Kommune forpligtet til at udarbejde en kvalitetsrapport, der indeholder en række data fra ministeriet omkring karaktergennemsnit, frafald, trivselsmålinger og udtalelser fra de enkelte folkeskoler og skolebestyrelser.

I en kvalitetsrapport skal den enkelte folkeskole blandt andet kigge tilbage på de tidligere år skoleår og beskrive, hvorfor et område er gået frem eller tilbage i forhold til karakterniveau, trivselsmålinger mv.

Børn, Familie og Uddannelsesudvalget ønsker at erstatte skolernes redegørelser for data, der har fokus på de tidligere skoleår, med fremadrettede beskrivelser af, hvordan den enkelte skole arbejder med at lave den bedste folkeskole for eleverne.

Simon Hansen, udvalgsformand for Børn, Familie og Uddannelse, udtaler:

”Vi vil ikke belaste vores folkeskoler med unødvendig bureaukrati, kontrol og bagudrettede redegørelser, så derfor skal vores folkeskoler ikke bruge ressourcer på at beskrive, hvorfor bestemt data så ud, som det gjorde for et år siden. Vi vil i stedet gå i dialog med vores folkeskoler og bede dem beskrive deres visioner for, hvordan de i fremtiden vil skabe en endnu bedre folkeskole for vores elever” siger Simon Hansen og tilføjer:

”Det er vores skoler, der bedst ved, hvad der skal til for at drive en god folkeskole, og det er derfor oplagt, at vi i fællesskab med vores skoler ser fremad og har en løbende dialog, så vi sammen udvikler vores folkeskoler til gavn for alle vores børn og unge.”

Besøger skoler

Meningen er, at folkeskolerne i løbet af efteråret får tid til at lave deres beskrivelser af, hvordan de i fremtiden vil skabe en endnu bedre folkeskole. Udvalget vil blandt andet kunne bruge beskrivelserne som udgangspunkt for dialog, når de næste gang tager på rundtur og taler med skolerne.

”Jeg glæder mig til at få et dybere kendskab til, hvordan vores skoler arbejder med at udvikle sig, og hvordan deres visioner er for fremtiden. Vores nye borgerundersøgelse viser, at der er tilfredshed med folkeskolerne i vores kommune, men fra politisk hold vil vi gerne være med til at udvikle området yderligere, og jeg er glad for, at vi samtidig skaber et godt afsæt til det kommende udvalg, så vi har gode muligheder for at fortsætte med at udvikle vores folkeskole,” siger Simon Hansen.

På grund af coronapandemien har regeringen og en stor del af Folketingets øvrige partier lige før sommerferien vedtaget en række frihedsgrader for folkeskoleområdet i det kommende skoleår. Kommunerne kan blandt andet fravælge at lave en kvalitetsrapport.

Kommentarer