Livsstil og forbrug

Udvalg vil styrke forløb for borgere på midlertidige døgnopholdspladser

Social, Sundhed og Omsorgsudvalget i Guldborgsund Kommune har godkendt et pilotprojekt, der skal give borgerne på kommunens midlertidige døgnopholdspladser et mere individuelt tilrettelagt forløb, hvor indsatsen styrkes i forhold til aktiviteter, træningsmuligheder, sundhedsfaglighed samt borgerinddragelse.

Borgere i Guldborgsund Kommune, der bliver visiteret til en midlertidig døgnopholdsplads på Solgården i Herritslev, skal have et endnu bedre tilbud. Det har Social, Sundhed og Omsorgsudvalget besluttet på sit seneste møde. 

Udvalget har godkendt et etårigt pilotprojekt, der skal højne kvaliteten i tilbuddet, hvor der særligt er fokus på aktiviteter, genoptræning og rehabilitering.

Formålet med pilotprojektet er at sikre, at hver borger tilbydes et mere målrettet, struktureret og sammenhængende forløb på en midlertidig døgnopholdsplads, og at borgeren samt eventuelt pårørende inddrages i endnu højere grad for at sikre et tæt samarbejde omkring borgeren.

Det tætte samarbejde mellem borger og sundhedspersonale er vigtigt for at sikre, at forløbet i højere grad kan tilpasses borgerens individuelle behov, så borgeren oplever tryghed og trivsel og derved bedre kan fokusere på at komme til kræfter og opnå helbredsmæssige fremskridt.

Bo Abildgaard, formand for Social, Sundhed og Omsorgsudvalget, udtaler:

”Det er vigtigt, at vi som kommune har muligheder og tilbud, som sikrer vores borgere den hjælp og støtte, det kræver at få vores borgere bedst muligt på benene igen efter en indlæggelse eller et sygdomsforløb. Jeg er overbevist om, at det her nye pilotprojekt på Solgården vil styrke vores borgeres mulighed for blandt andet at genvinde funktioner, så de kan fortsætte med at leve det gode hverdagsliv,” siger Bo Abildgaard og tilføjer:

”Jeg hæfter mig især ved, at der i pilotprojektet er fokus på at højne kvaliteten i indsatsen i forhold til aktiviteter, træning, den sundhedsfaglige støtte og borgerinddragelsen. Det er rigtig glædeligt, at vi nu får øget fokus på at skabe et mere systematisk forløb i et tæt samarbejde mellem sundhedspersonalet, borgeren og eventuelt pårørende, og samtidig er forløbet tilpasset vores borgeres behov. Jeg ser frem til at følge pilotprojektet løbende, og det bliver spændende at se den endelige evaluering.”

Sættes i gang næste år 

Borgere, der kan tilbydes et midlertidigt døgnophold, et typisk ældre borgere, der af forskellige årsager har tab i funktionsevne. For eksempel som følge af et sygdomsforløb eller efter en indlæggelse. Det er borgere, som har brug for hjælp til ’at komme sig igen’, at blive genoptrænet, at blive afklaret omkring fremtidige hjælpebehov og lignende. 

Men der kan også være tale om aflastningsophold til borgere fra eget hjem med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, der passes af ægtefælle eller nære pårørende. Det er den kommunale myndighed, der vurderer og visiterer til et ophold.

Det forventes, at pilotprojektet kan sættes i gang i første kvartal 2022. 

Når projektet er afsluttet, laves en evaluering, som forelægges for Social, Sundhed og Omsorgsudvalget.

Kommentarer